Terrassen Grote Markt mogen ook op donderdag langer open

ALMERE • Di 22 juni 2021 | 13:15 • Dinsdag 22 juni 2021 | 13:15

Almeerse terrassen rondom de Grote Markt mogen tijdens de zomermaanden ook op donderdagavonden langer openblijven. Dat heeft het stadsbestuur besloten. Burgemeester Franc Weerwind wil de horecaondernemers tijdens de coronacrisis tegemoet komen en verruimt voorlopig de terrasvergunning.

Terrassen mochten al op vrijdag- en zaterdagavond tot 02:00 uur openblijven. Dat mag nu dus ook op de donderdagavond, voorheen was dat 01:00 uur. De ondernemers hadden gevraagd of ze langer open mochten blijven. Ze merken dat op mooie zomeravonden het terras ook op de donderdagavonden steeds vaker gevuld is. Ook hopen de ondernemers dat als ze langer open kunnen blijven er extra geld in het laatje komt.

Proefperiode
Dat de terrassen langer openblijven, zorgt wel voor meer overlast bij omwonenden dan het neerzetten van meer tafels en stoelen, schrijft het stadsbestuur aan de gemeenteraad. "Daarom gaan wij voor de verruiming op de donderdagavond ook eerst uit van een proefperiode. Zo wordt bekeken of inderdaad in een behoefte wordt voorzien. Maar belangrijker nog, het geeft omwonenden de gelegenheid om hun ervaringen te delen."

De gemeente geeft aan dat horecaondernemers wel aan omwonenden hebben gevraagd hoe zij dachten over het langer openblijven van de terrassen op donderdagavond. Naar eigen zeggen zijn daar weinig reacties op gekomen. "Degenen die wel reageerden waren overwegend positief en zagen de noodzaak om de horeca te ondersteunen en ruimte te bieden."

Deze situatie blijft voorlopig tot 1 november van dit jaar. In de tussentijd wordt het terrassenbeleid in de stad opnieuw bekeken. Vanwege de enthousiaste reacties op de grotere terrassen in de stad, wordt bijvoorbeeld gekeken of dit voor altijd kan blijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel