Tien nieuwe wielrenroutes voor de echte kilometervreter

FLEVOLAND • Di 22 juni 2021 | 19:06 • Dinsdag 22 juni 2021 | 19:06

Visit Flevoland en Sportservice Flevoland hebben verspreid door de hele provincie tien wielrenroutes samengesteld. Volgens de twee organisaties waren er al wel veel routes voor recreatieve fietsers, maar nog weinig voor de echte 'kilometervreters'. Gedeputeerden Harold Hofstra en Jop Fackeldey openden de routes dinsdag officieel.

"We zien steeds meer dat Flevoland als wielrenprovincie in beeld komt", zegt gedeputeerde Harold Hofstra. De routes zijn samengesteld om ook de wielrenners de gevarieerdheid van Flevoland te laten ontdekken, zegt Hofstra. De routes lopen door de bossen, over klinkerpaden, langs de Batavia en langs de meren van Flevoland.

De routes zijn tussen de 78 en de 240 kilometer lang en zijn terug te vinden op de website van Visit Flevoland. Op de site zie je informatie over de afstand, het startpunt, hoe bochtig de routes zijn, maar ook over de windkracht tijdens de route. Je krijgt advies hoe je bij welke windrichting het beste de route kunt volgen: links- of rechtsom.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel