'Als niets verandert, loopt personeelstekort in de zorg enorm op'

FLEVOLAND • Do 24 juni 2021 | 10:19 • Donderdag 24 juni 2021 | 10:19

Flevoland heeft te maken met een sterk stijgend tekort aan zorgpersoneel. Dat blijkt uit cijfers van Centrum Maatschappelijke Ontwikkeling (CMO) Flevoland. Als er niets gedaan wordt, dan heeft de provincie in 2030 één van de hoogste tekorten van heel Nederland.

Het tekort aan zorgpersoneel komt enerzijds doordat Flevolandse verzorgenden en verpleegkundigen aangetrokken worden bij zorginstellingen buiten de provincie. Anderzijds is er een sterke vergrijzing gaande in Flevoland zelf, waardoor er veel meer mensen hulpbehoevend worden. Ten slotte wordt het aandeel jeugd dat de zorg in zou kunnen gaan de komende jaren kleiner in de provincie.

Volgens Eefke Meijerink, directeur van CMO Flevoland, moet er daarom nu iets gedaan worden. Er zijn bijvoorbeeld veel meer leerwerkplekken nodig met genoeg én betere begeleiding. Daarvoor zijn forse investeringen in de zorgsector broodnodig. Meijerink wil verder bereiken dat minder zorgprofessionals kiezen voor een baan buiten de sector.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel