Lokale partijen gaan samen verder als Actief Zeewolde

ZEEWOLDE • Do 24 juni 2021 | 16:07 • Donderdag 24 juni 2021 | 16:07

Politieke partijen Zeewolde Liberaal en BurgerBelang en de lokale afdeling van de PvdA gaan samen verder onder de naam Actief Zeewolde. Op deze manier hopen ze de versplintering in de politiek tegen te gaan.

De partijen werkten al veel samen en zijn sinds 2019 bezig met deze nieuwe plannen. Rob Smeets van Zeewolde Liberaal geeft aan dat ze veel gezamenlijke ideeën hebben. "Wij willen met zijn drieën een ander geluid laten horen. Door samen te werken, hopen we sterker te worden zodat we onze stem in de raad beter naar voren kunnen brengen. En dat we zo meer onze doelen voor Zeewolde gerealiseerd zien worden."

Ontwikkeling dorp
De partij wil zich vooral richten op de ontwikkeling van het dorp. "In onze beleving ligt het een beetje stil. We krimpen, we groeien niet. Er mogen wat meer ontwikkelingen gaan plaatsvinden en daar is meer durf en lef voor nodig. Wij denken dat we dat onder de noemer van Actief Zeewolde kunnen realiseren."

Belangrijke actiepunten ('Geen speerpunten, daar stappen wij van af, wij hebben actiepunten', aldus Smeets) in die ontwikkeling zijn woningbouw en toerisme. Bijvoorbeeld woningbouw in het G-gebied (het bos tegenover de sportvelden). "We willen daar een prachtige plek van maken met veel natuur, maar waar je ook kan wonen."

Toch is het programma nog in ontwikkeling, benadrukt Smeets. De hoop is dat er veel Zeewoldenaren actief mee willen denken met de partij. Daarnaast roept Smeets andere nieuwe partijen of initiatieven op om bij hun aan te kloppen. "Er moet weer wat te kiezen zijn volgend jaar en daar gaan wij voor zorgen."

Voor de partijen BurgerBelang en Zeewolde Liberaal betekent de nieuwe partij het einde van het bestaan. Maar dat is een stap vooruit, vindt Ruud Visser van BurgerBelang. "Dit betekent dat wij meer aan het roer kunnen gaan staan. Dat we als grote partij Actief Zeewolde meer mogelijkheden hebben om eigen ideeën voor Zeewolde verder vorm te geven."

Samenwerking met GroenLinks
De PvdA trok in Zeewolde altijd samen op met GroenLinks en dat gaat ook niet veranderen, zegt Yvonne van Bruggen (PvdA). "Onze fractieleden van GroenLinks gaan mee en daar zijn we ook heel erg blij mee. Die versterking hebben we hard nodig." Van Bruggen benadrukt dat ze ook zeker ' de groene en duurzame partij' zijn. "Mits betaalbaar voor onze inwoners."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel