Stadsbussen kunnen jaar langer rijden

DRONTEN • Di 29 juni 2021 | 22:39 • Dinsdag 29 juni 2021 | 22:39

De stadsbussen in Dronten kunnen toch een jaar langer rondrijden. Dat laat de provincie weten, aangezien er extra geld vanuit Den Haag komt voor het openbaar vervoer. Het gaat om lijn 21 en 22, die door het overbruggingskrediet ook in 2022 kunnen blijven rijden.

Omdat er minder reizigers zijn door de coronamaatregelen heeft de provincie aangekondigd een aantal buslijnen in Flevoland te schrappen, onder meer in Dronten. Bezorgde inwoners houden een petitie tegen het schrappen van de buslijnen. Die is inmiddels ruim 1300 keer ondertekend en wordt woensdagmiddag overhandigd.

Wethouder Irene Korting van Dronten zei eerder het besluit te willen aanvechten. Ze noemde het schrappen van de buslijnen 'een kaalslag die voor het college van B&W onacceptabel is'. De wethouder zegt dat de provincie zich baseert op verouderde cijfers. Korting vindt dat bepaalde wijken en dorpen in de gemeente Dronten bereikbaar moeten blijven.

Naast het extra geld voor de stadsbussen in Dronten komt er ook een spitsverbinding tussen Urk en Nagele waar lijn 149 reed. Woensdagmiddag vergadert Provinciale Staten over het openbaar vervoer in Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel