Eerste groenten Oosterwold liggen in winkel

ALMERE • Do 1 juli 2021 | 14:11 • Donderdag 1 juli 2021 | 14:11

De eerste groenten die gekweekt zijn in Almere Oosterwold liggen sinds donderdagochtend in de supermarkt. De coöperatie stadslandbouw Oosterwold werkt hierbij samen met Plus-supermarkt De Greef in Almere Buiten.

In het schap liggen bosuitjes, sperziebonen en andijvie, geteeld door een aantal stadslandbouwers. In eerste instantie duurt de samenwerking een jaar. "We zijn heel blij dat we hier staan. Nu is het zaak om het verder uit te bouwen", vertelt Jan-Albert Blauw namens de coöperatie. Om de kwaliteit te waarborgen, wordt er samengewerkt met de Wageningen Universiteit. "We houden ook met elkaar bij dat we op dezelfde manier telen en dat het op een goede wijze gebeurt", legt Blauw uit.

Voor de Plus past de samenwerking in de strategie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. In de komende maanden wil de coöperatie naar meer supermarkten uitbreiden. Blauw: "Het doel is om op termijn tien procent van het voedselmandje van Almere te vullen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel