Indiëherdenking aan zijden draadje, financiering nog niet rond

ALMERE • Do 1 juli 2021 | 17:25 • Donderdag 1 juli 2021 | 17:25

De draaiboeken zijn klaar, de afspraken zijn gemaakt, maar er is nog geen geld. Dat zegt voorzitter Eric Bodar van de Flevolandse Indië-herdenking. Hij hoopt dat de provincie Flevoland en de gemeente Almere snel met geld over de brug komen om de herdenking door te kunnen laten gaan. Op 15 augustus wordt het einde van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands Indië en de Bersiap-periode herdacht. De Flevolandse herdenking wordt in het Bos der Onverzettelijken in Almere gehouden.

Om de herdenking te kunnen houden heeft de Flevolandse Indiëherdenking tussen de 8.000 en 9.000 euro nodig. De begroting is volgens Bodar bij de provincie en de gemeente Almere ingediend. Alleen staat het licht nog niet op groen, iets wat Bodar verbaast. Volgens hem werd de herdenking omarmd door de gemeente Almere en de provincie Flevoland. Toch kunnen ze zonder financiële toezegging de herdenking in de huidige vorm niet door laten gaan. Het is volgens Bodar een onwerkbare situatie geworden en hij overweegt een afgeslankte bijeenkomst te organiseren.

Alle afspraken die de Indiëherdenking heeft gemaakt met sprekers en muzikanten zijn onder voorbehoud. Het bestuur van de Indiëherdenking komt dinsdag bijeen. Dan wordt gesproken over de manier waarop de herdenking dit jaar wordt gehouden. Voor die tijd hoopt de Flevolandse Indiëherdenking een antwoord te krijgen van de gemeente en provincie. Bodar noemt de herdenking 'van groot belang' en hoopt dat de bestuurders hun verantwoordelijkheid nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel