Lelystad gaat fietsroutes veiliger maken

LELYSTAD • Za 3 juli 2021 | 13:49 • Zaterdag 3 juli 2021 | 13:49

De komende maanden gaat de gemeente Lelystad verschillende fietsroutes in de stad aanpassen om deze veiliger te maken. Door de opening van de nieuwe locatie van scholengemeenschap Porteum verwacht de gemeente grote drukte op de fietsroute tussen de sporthal ISG Arcus en de nieuwe schoolcampus.

De nieuwe schoolgebouwen zijn gevestigd aan de Grietenij maar voor de gymlessen moet een klein deel van de leerlingen nog terug naar de sporthal aan de Lindelaan. Op de fietsroute tussen deze twee locaties komen de leerlingen meerdere fietsknelpunten tegen. Deze zullen de komende maanden worden aangepast en veiliger gemaakt. Om ongelukken met bouwverkeer te voorkomen, worden de fietsroutes aangepast.

Via speciale borden kunnen leerlingen de aangepaste fietsroute volgen. Deze route komt niet langs de bouwplaatsen. Op de plekken waar een omleiding niet mogelijk is, zet de gemeente verkeersregelaars in. De knelpunten die worden aangepast zitten in de snelfietsroute tussen Lelystad Centrum en de Gordiaandreef, de fietsoversteek bij Coloriet en de uitritten van de parkeerterreinen aan de Neringweg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel