Voedselbank kampt met lege schappen

ALMERE • Ma 5 juli 2021 | 13:32 • Maandag 5 juli 2021 | 13:32

Voedselbank Almere kampt nog steeds met de gevolgen van de coronamaatregelen. Ondanks de versoepelingen stokt de aanvoer van producten voor de zogenoemde minimasupermarkt, die daardoor lege schappen heeft.

Voor de coronatijd hielden vrijwilligers van de voedselbank koopacties bij supermarkten, waarbij het winkelend publiek iets extra's voor de voedselbank kocht. Dat was maandenlang niet mogelijk, waardoor de organisatie veel donaties misloopt. Daardoor is het assortiment van de minimasupermarkt erg beperkt, vertelt Richard Bleije. "We krijgen steeds meer aanvragen van mensen die een beroep op ons doen, maar tegelijkertijd is het op het gebied van de voorraad behelpen."

"We moeten nu tegen mensen zeggen dat ze maar één pak suiker mogen meenemen."

— Richard Bleije, Voedselbank Almere

De supermarkt heeft onder meer een tekort aan suiker, toiletpapier en spaghetti. "We moeten nu echt tegen mensen zeggen dat ze maar één pak suiker mogen meenemen." Aan één product is volgens Bleije geen gebrek. "We komen om in de pastasaus."

Om toch voorraad binnen te halen, is vorige week een online doneeractie opgezet. Donateurs kunnen een virtueel product uitkiezen en betalen. Bleije en zijn collega’s kopen dat dan. De actie is een succes. "Met wat we tot nu toe ontvangen hebben, kunnen we toch weer vier of vijf dagen vooruit.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Vincent Smit. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel