'Kwart meer orchideeën geteld'

NOORDOOSTPOLDER • Ma 5 juli 2021 | 22:36 • Maandag 5 juli 2021 | 22:36

De gemeente Noordoostpolder en Landschapsbeheer Flevoland hebben dit jaar weer het tellen van orchideeën georganiseerd. Biologisch akkerbouwer Evert de Boer heeft er al 23.000 gezien - een kwart meer dan vorig jaar.

In de berm vlakbij het huis van De Boer zijn de paarse riet- en bijenorchissen al in overvloed te zien. Al ruim 20 jaar telt De Boer jaarlijks de orchideeën om zo de diversiteit van de bloemen in de gaten te houden.

De ondergrond van delen van de Noordoostpolder leent zich goed voor de groei van de kleurrijke bloemen. "Kuinderzand en Blokzijlzand is speciale grond. Blokzijlzand behoort tot het fijnste zand ter wereld, en Kuinderzand is heel grof. Je zult daardoor enorme verschillen zien in planten die je tegenkomt."

De kleurenblindheid van De Boer zit hem niet in de weg bij het tellen van de orchideeën. "Kleur doet er vaak niet zo toe in de plantenwereld, ik kan ze van een afstandje al zien. En de natuur zit je toch als biologisch akkerbouwer een beetje in het bloed."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel