Opvang voor ggz moet ook in weekend open

NOORDOOSTPOLDER • Di 6 juli 2021 | 14:14 • Dinsdag 6 juli 2021 | 14:14

Een inloop aan de Bouwerskamp in Emmeloord voor mensen met ggz-problemen moet in het vervolg ook in het weekend open zijn. Dat heeft de gemeenteraad van Noordoostpolder maandag bepaald.

Het CDA, GroenLinks en de Politieke Unie dienden tijdens de raadsvergadering een motie in om de weekendopening mogelijk te maken. "Van maandag tot vrijdag kunnen mensen aan de Bouwerskamp terecht voor sociale inloop en maatwerkvoorziening. Maar in het weekend is de inloop gesloten", legt raadslid Maayolein Goelema van het CDA uit. "De sluiting leidt tot ernstige problematiek bij de doelgroep, waardoor een crisis kan ontstaan die voorkomen had kunnen worden."

Ook de andere partijen in de raad denken dat een weekendopening van belang is, zodat mensen eerder geholpen kunnen worden en erger voorkomen wordt.
"Mensen in de geestelijke gezondheidszorg hebben behoefte aan structuur en aandacht op het moment dat dat nodig is, ook in weekend", stelde raadslid Goelema. Wethouder Marian Uitdewilligen deelde dit standpunt. Zij gaat samen met zorgverlener Kwintes bekijken of het mogelijk is om de inloop ook in het weekend te openen. Dat gebeurt mede in overleg met de gemeente Almere die een coördinerende taak heeft wat betreft geestelijke gezondheidszorg in de provincie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel