Gemeenteraad schrapt vier locaties voor mogelijke woningbouw

LELYSTAD • Wo 7 juli 2021 | 7:14 • Woensdag 7 juli 2021 | 7:14

De gemeenteraad van Lelystad heeft in meerderheid vier locaties van een lijst geschrapt waar in de toekomst nieuwe woningen kunnen komen. Lelystad is in beeld om een gedeelte van de landelijke woningnood op te lossen.

Het gemeentebestuur kwam eerder met een lijst van 13 plekken in de stad waar onderzoek naar woningbouw gedaan moet worden. Dat zorgde voor de nodige onrust in een aantal wijken in de stad, omdat er dan gebouwd zou worden in bossen en parken. Zes politieke partijen onder leiding van Leefbaar Lelystad dienden tijdens de vergadering een amendement in om het voorstel van het college van burgemeester en wethouders te wijzigen.

Vier locaties moesten van de lijst, te weten Flevo Marina, Het Woldpark, de Zoom en de Geldersebrug. De partijen voegden er een nieuwe locatie aan toe. De Akker in de buurt van het Jagersveld. Uiteindelijk stemden 15 raadsleden voor het wijzigingsvoorstel en 13 tegen. De lijst bestaat nu uit 10 locaties die onderzocht worden.

Teleurstelling
D66 was uitermate teleurgesteld over de stemming. Volgens raadslid Diane Bergman hadden de onderzoeken gewoon door moeten gaan. Het was nog geen besluit om te gaan bouwen, benadrukte ze. Door de locaties niet te onderzoeken ontneem je de inwoners van de stad de mogelijkheid een eigen wooncarrière te maken. De kans om evenwichtige wijken te bouwen is door het besluit volgens Bergman weggenomen.

De gemeente gaat nu de mogelijkheden om te bouwen op tien locaties nader onderzoeken. Pas later wordt besloten of er daadwerkelijk woningen komen. De mogelijkheden om bezwaar te maken tegen woningbouw blijft.

Lijstje met locaties
De 10 zoeklocaties zijn nu:
1 - De Akker, in de buurt van het Jagersveld.
2 - Hoek Houtribweg/Zuigerplasdreef: op locatie voormalige boomkwekerij, eigenaar wil ontwikkelen.
3 - Binnendijk Lelystad-Haven op locatie skatebaan.
4 - Hoek Westerdreef/Visarenddreef: op locatie braakliggend veld.
5 - Kantoorpand De Veste 10 ombouwen tot woningen.
6 - Stationsgebied centrum, al in beeld voor minimaal 500 woningen voor gezamenlijk project met het Rijk.
7 - Stadshart gebouw 'De Trommel', voorheen onderdeel van winkelcentrum De Waag.
8 - Parkwijk, Kofschip, Rietlanden, locaties van huidige scholengemeenschappen ISG Arcus, SGL en De Rietlanden, komen vrij na opening campus Porteum.
9 - Kempenaar, op bedrijventerrein.
10 - Hanzepark, op veldjes langs het spoor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel