Partijen willen extra geld Floriade tegenhouden met motie van afkeuring

ALMERE • Wo 7 juli 2021 | 8:49 • Woensdag 7 juli 2021 | 8:49

De Partij voor de Dieren, PVV, SP en Respect! Almere dienen een motie van afkeuring in tegen het college van burgemeester en wethouders. De partijen laten hiermee zien dat ze tegen de verder oplopende kosten voor de Floriade zijn. De motie is ook ingediend tegen Floriadewethouder Hoek.

Donderdagavond praat de raad over een extra bedrag van 12,4 miljoen euro voor het evenement. Toch verwacht fractievoorzitter Jesse Luijendijk van de Partij voor de Dieren niet dat zijn motie wordt aangenomen, omdat de collegepartijen de Floriade steunen. De partijen die tegen de Floriadeplannen zijn vormen samen een minderheid.

Een reden om de motie toch in te dienen is om een duidelijk signaal af te geven, zegt Luijendijk. "Daarbij denken wij dat er sprake is van slecht beleid." De manier waarop de extra kosten gecommuniceerd zijn stuit de fractievoorzitter tegen het zere been. De Floriade BV wist volgens hem namelijk al een tijdje van het tekort.

Dat die informatie zo laat met de gemeenteraad is besproken vindt hij een probleem. "Dat is gewoon echt slecht. Ik vind dat liegen. Het college lijkt de grip en de controle op het project kwijt te zijn", stelt Luijendijk. Hij vraagt zich af hoe veel financiële tegenvallers er nog nodig zijn voordat het college stopt met de Floriade.

Het college kan volgens Luijendijk niet uitluiten dat er nog meer kosten bijkomen voordat de Floriade opent in 2022. Wat de indieners van de motie betreft is het een ernstige zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel