Onduidelijkheid over toekomst Alnovum duurt voort

ALMERE • Wo 7 juli 2021 | 21:04 • Woensdag 7 juli 2021 | 21:04

Het blijft nog enige tijd onduidelijk wat de toekomst wordt voor het gebouw Alnovum, vlakbij station Almere Centrum. Het complex staat al jaren leeg en is in het bezit van de gemeente.

In 2017 werd een koper voor het pand gevonden, maar begin dit jaar bleek dat de deal niet doorgaat. De gemeente besloot er vanaf te zien. Dat gebeurde na een advies van het Landelijk Bureau Bibob, dat controleert of ondernemers verdacht worden van betrokkenheid bij criminele activiteiten.

Wethouder Maaike Veeningen heeft eerder aangegeven voor de zomer met een plan voor de verdere toekomst van het Alnovum te komen. Gedacht kan worden aan het ombouwen tot appartementen

Er is een extern bureau ingeschakeld om daarbij te adviseren. Dat advies en de beoordeling daarvan kost meer tijd dan was ingeschat. De wethouder verwacht eind dit jaar de bevindingen alsnog te kunnen presenteren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel