Bloemen voor Peter R. de Vries bij Coldcase Monument

ALMERE • Vr 9 juli 2021 | 13:48 • Vrijdag 9 juli 2021 | 13:48

Nabestaanden van slachtoffers van onopgeloste moorden in Nederland hebben bloemen neergelegd voor Peter R. de Vries bij het Coldcase Monument in Almere. Het monument werd twee jaar geleden onthuld door de misdaadverslaggever zelf. De nabestaanden van geweldslachtoffers willen door het neerleggen van bloemen hun steun betuigen aan de journalist die dinsdagavond werd neergeschoten.

"Hij deed veel voor ons nabestaanden", vertelt Suus Joosten. Zij verloor vier jaar geleden haar dochter Esther Paul door een misdrijf. Dat Peter R. de Vries is neergeschoten en vecht voor zijn leven doet Joosten dan ook veel. "Hij was altijd heel begaan met ons." Wicky van der Meijs is dat met Joosten eens. "Er zouden meer dan duizend Peters moeten zijn om de onopgeloste moorden te kunnen oplossen." Van der Meijs verloor haar vader in 2002 door geweld.

"Hij is een soort reddingsboei voor ons." Wicky van der Meijs spreekt vol lof over de misdaadverslaggever. De Vries kwam geregeld langs bij de bijeenkomsten van de Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers. "Hij betekent gewoon alles voor ons."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel