Windesheimstudenten krijgen diploma in drive-through

ALMERE • Vr 9 juli 2021 | 17:06 • Vrijdag 9 juli 2021 | 17:06

Niet op school, maar in de open lucht, op de Esplanade in Almere. Daar hebben ongeveer tachtig studenten van Hogeschool Windesheim vrijdagmiddag hun diploma gekregen. Vanwege het coronavirus vindt de school het niet verantwoord om de uitreiking binnen te houden.

"Onze studenten zijn ondanks het afgelopen, lastige jaar toch afgestudeerd", zegt Brenda van Stappen van Windesheim. "We zijn ontzettend trots op ze, dat ze dat voor elkaar hebben gekregen. Ze verdienen gewoon een prachtige markering van het moment."

Bij de ingang staat een DJ. En iedere afgestudeerde student volgt op de Esplanade, samen met familie in de auto, busje of op de fiets een feestelijke route langs de sierlijke grasveldjes. Tijdens diverse stopmomenten zorgen docenten voor een persoonlijk onthaal van de geslaagden.

Versierde cabrio
Een student komt binnenrijden in een met ballonnen versierde cabrio. "Ik heb m'n moeder, m'n neef en m'n oma meegenomen", zegt hij trots, terwijl zijn vader een foto maakt. Bij een volgende stop wordt hij toegesproken door een leerkracht. "Je bent onderdeel van een heel goed jaar geweest, met weinig uitvallers".

Alcoholvrij borrelpakket
Op het eind van de route zetten de geslaagden een handtekening op het diploma. Er is een fotomoment en bij de laatste stop krijgen ze het diploma en als verrassing een alcoholvrij borrelpakket. Van Stappen: "Vanuit het onderwijs zijn we ervoor om een gezonde hogeschool te zijn. En daar hoort een sapje bij." De student in de cabrio is verbaasd. "Nee, daar hebben we niets aan", roept hij. "Daar verzinnen we wel iets op. Iets met alcohol." Lachend rijden ze weg.

Ondanks de coronacrisis hebben ruim vijfhonderd studenten van Windesheim dit jaar hun bachelor of associate degree-opleiding afgerond. De diploma-drive-through is ook volgende week nog een aantal dagen open voor geslaagde studenten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel