Camping moet zorgen voor zomerse festivalvibe

ZEEWOLDE • Di 20 juli 2021 | 6:17 • Dinsdag 20 juli 2021 | 6:17

Een bijzondere camping is neergestreken in Zeewolde. Daar staat deze zomer een festivalcamping. Of beter gezegd: een camping met festivalelementen, want festivals zijn vanwege corona tot halverwege augustus niet toegestaan.

"We hebben optredens, straattheater, silenct-disco, film en een uitgebreid kinderprogramma", zegt Diederik Walther, de organisator. Allemaal zaken die binnen de marge vallen van een camping. Dat meerdaagse festivals en evenementen tot zeker 14 augustus verboden zijn, steekt Walther, die zelf festivalorganisator is.

Aan het water
Vorig kwam hij voor het eerst met het idee voor een festivalcamping. Toen organiseerde hij Camping De Wereld in Gelderland. Dat was kleinschalig en eigenlijk ook eenmalig, in de hoop dat dit jaar weer festivals georganiseerd kunnen worden. "Organisatoren hebben nu allemaal deze spullen over, we hebben gewoon gezegd, tot september staan deze spullen hier." Daardoor was het voor Walther mogelijk om nu de camping in Zeewolde te organiseren. "We hebben vorig jaar een enquête gehouden, daar kwam vooral uit dat mensen graag wilden zwemmen. Daarom zijn we nu in Zeewolde".

Slapen in een tipi of yurt
Op het terrein kunnen bezoekers slapen in tipi's. Ook kan er gekampeerd in een yurt. Alles is zo ingericht dat er voor iedereen makkelijk afstand gehouden kan worden. "Het terrein is ruim opgezet, de tenten staan allemaal uit elkaar en er zijn genoeg sanitaire mogelijkheden".

De organisatie ziet dit jaar als een pilot om te kijken of de festivalcamping iets structureels kan worden. "Het bevalt ons in ieder geval erg goed Zeewolde". De camping is geopend tot 2 september. Tot half augustus is alles al volgeboekt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel