Gemeente wil binnen drie jaar vuurwerkverbod

ALMERE • Di 20 juli 2021 | 19:28 • Dinsdag 20 juli 2021 | 19:28

Het college van burgemeester en wethouders van Almere wil het afsteken van consumentenvuurwerk vanaf de jaarwisseling in 2024 verbieden. Dat blijkt uit de evaluatie van de oud en nieuw-viering dit jaar, zo meldt 1Almere.

Het college van B en W schrijft in die evaluatie dat de verkoop van het vuurwerk niet aan banden kan worden gelegd. Daarbij zou dus de situatie ontstaan dat er wel vuurwerk mag worden verkocht, maar dat het niet afgestoken mag worden.

Tijdens de laatste jaarwisseling was vanwege corona een landelijk vuurwerkverbod van kracht. De gemeente had verwacht dat er daardoor ook veel minder vernielingen zouden worden gepleegd, maar dat viel tegen. Tijdsens de jaarwisseling werd er voor een kleine 75 duizend euro vernield. Een jaar eerder was de schade 90 duizend euro. Ook de inzet van de brandweer en de politie was gelijk aan voorgaande jaren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel