Hoogste woontoren Almere komt in Stationskwartier

ALMERE • Do 22 juli 2021 | 12:25 • Donderdag 22 juli 2021 | 12:25

Er komt een nieuwe woontoren in het Stationskwartier in Almere Stad. De toren wordt 109 meter hoog en is daarmee de hoogste flat van Almere om in te wonen. Naast de hoge toren komt er nog een lagere toren van 74 meter. Er komen in totaal 831 woningen in de beide complexen.

Voor de bouw heeft de gemeente een uitzondering gemaakt op het bestemmingsplan. De nieuwe flat overschrijdt namelijk de maximale bouwhoogte, maar de gemeenteraad heeft er toch toestemming voor gegeven. Er is wel een voorwaarde gesteld: de nieuwe woontoren mag niet hoger worden dan het WTC in Almere. Die toren is 120 meter hoog.

Het hoogste gedeelte van de nieuwe flat zal uit 35 verdiepingen bestaan. Voor de bewoners komt er verder een parkeergarage van twee verdiepingen, met daarbovenop een tuin. Het hoge gebouw wordt voor zowel jongeren, starters als senioren en zal in het segment middenhuur vallen. Initiatiefnemer Seinhuis laat weten dat de woonlasten lager zullen uitvallen door het gebruik van onder meer zonnepanelen.
Ongeveer 320 woningen in het lage gedeelte zijn bedoeld voor sociale huur.

Het gebied rond station Almere Centrum wordt de komende jaren getransformeerd naar een nieuwe wijk. Voor de bouw van de woontoren moeten twee kantoorpanden worden gesloopt. Als alles meezit, start de bouw voor het einde van het jaar.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: roosanne.middelhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel