NOP bekijkt of huisvestingsbeleid arbeidsmigranten in orde is

NOORDOOSTPOLDER • Vr 23 juli 2021 | 9:08 • Vrijdag 23 juli 2021 | 9:08

De gemeente Noordoostpolder start dit najaar met een evaluatie van het huidige huisvestigingsbeleid van arbeidsmigranten. De reden is de groeiende vraag naar passende woningen. Ze doet dit samen met inwoners, uitzendbureaus, dorpsbesturen en arbeidsmigranten zelf.

De afgelopen maanden krijgt de gemeente regelmatig verzoeken voor huisvesting die niet passen in het huidige beleid. Wethouder Wiemer Haagsma: "We vinden passende huisvesting voor arbeidsmigranten belangrijk, waarbij ook omwonenden, arbeidsmigranten en huisvesters van te voren weten waar ze aan toe zijn."

In het huidige beleid is er al ruimte voor allerlei vormen: van grootschalige locaties voor maximaal 300 personen tot het huisvesten van maximaal 4 personen in dorpswoningen. In 2017 is dit beleid door de gemeente voor het laatst geëvalueerd en zijn de regels die bij dat beleid horen aangepast.

Vraag neemt toe
De glastuinbouwgebieden bij Ens tussen Luttelgeest en Marknesse groeien volgens de gemeente. En ook in andere sectoren verwachten ze dat de vraag naar arbeidsmigranten de komende jaren blijft toenemen. Daar hoort passende huisvesting bij vindt ze, vandaar dat het huidige beleid nog eens goed onder de loep wordt genomen. Ze verwacht de evaluatie halverwege 2022 af te hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel