Kliniek scherpt maatregelen aan na incident met tbs'er

ALMERE • Vr 23 juli 2021 | 17:52 • Vrijdag 23 juli 2021 | 17:52

De Oostvaarderskliniek in Almere heeft een verbeterplan gemaakt om incidenten met tbs'ers te voorkomen. Dit naar aanleiding van de 38-jarige patiënt die vorig jaar september tijdens een onbegeleid verlof een vrouw met veel geweld verkrachtte. Hij is daarvoor vrijdag veroordeeld tot 3 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

De Oostvaarderskliniek is erg geschrokken en voelt zich verantwoordelijk voor wat er is gebeurd. Direct na het incident heeft de kliniek al opdracht gegeven tot een onderzoek. Eén van de conclusies is dat het heeft ontbroken aan 'forensische scherpte'. Daarom heeft de kliniek een verbeterplan opgesteld, dat zich onder meer richt op het verbeteren van deze forensische scherpte.

Zo worden medewerkers op regelmatige basis extra getraind en de kliniek zet in op intervisie. Bovendien wordt er bij het inwerken van nieuwe werknemers van de Oostvaarderskliniek meer aandacht aan besteed.

'Forensische scherpte' is inmiddels een gangbaar woord in de forensische zorg. Hiermee wordt met name bedoeld dat medewerkers altijd alert moeten zijn op het gedrag van de mensen waar ze verantwoordelijk voor zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel