Alliantie wil direct vertrek huurster wegens hennepteelt

ALMERE • Di 27 juli 2021 | 13:33 • Dinsdag 27 juli 2021 | 13:33

Woningbouwvereniging de Alliantie eist dat een vrouw meteen vertrekt uit haar woning aan de Rozenwerf in Almere, omdat er twee keer een wietplantage is gevonden. Bij de rechtbank hield de vrouw vol dat zij niets van de teelt wist omdat ze een half jaar in Suriname verbleef.

De politie vond in februari veertig hennepplanten in de woning. Ook de stroom werd illegaal afgetapt. De woning werd daarop op last van de burgemeester drie maanden gesloten, maar kort daarna werd er een plantage met vijftien planten gevonden. De woning werd opnieuw gesloten en de Alliantie zette een streep door het huurcontract met de vrouw.

Zij weigerde te vertrekken en daarom stapte de verhuurder naar de rechter. Daar zei de vrouw dat ze vanwege haar verblijf in het buitenland een nichtje een sleutel had gegeven. "Ik heb de verkeerde mensen vertrouwd", zei ze. Dat blijft volgens de Alliantie haar eigen verantwoordelijkheid. Bovendien heeft de vrouw geen geld om de huur te betalen en is er een huurachterstand van 2.000 euro.

De vrouw gaf aan dat zij nergens anders kan wonen. De rechter doet over twee weken uitspraak, maar waarschuwde de vrouw wel. "Alles lijkt te kloppen in de vordering van de Alliantie."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel