Investeringsfonds steekt tonnen in nieuwe wc-borstel

FLEVOLAND • Di 27 juli 2021 | 15:18 • Dinsdag 27 juli 2021 | 15:18

De regionale ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland investeert een half miljoen euro in de ontwikkeling van een nieuwe wc-borstel. Volgens Inge Verschuur van Horizon Flevoland zou de 'BubbleFlush' van het bedrijf TranZero uit kunnen groeien tot hét hulpmiddel waarmee wereldwijd wc's worden schoongemaakt.

De borstel produceert ultrasone geluidsgolven om het toilet schoon te maken. Hierdoor zouden vuil en bacteriën loskomen van het glazuur van de wc-pot en wegspoelen in het riool, zonder dat er schoonmaakmiddelen aan te pas hoeven komen. Volgens het bedrijf TranZero bespaart de borstel jaarlijks vele liters aan schadelijke schoonmaakmiddelen en de plastic flessen waarin ze verpakt worden.

Al veel interesse voor de borstel
Horizon Flevoland is een organisatie die ondernemers in de provincie helpt met financiering en kennis. De ontwikkelingsmaatschappij heeft een overeenkomst gesloten met de bedenkers van de BubbleFlush om het product te ontwikkelen en op de markt te brengen. "Wij geloven er in", zegt investeringsmanager Inge Verschuur van Horizon Flevoland. "De businesscase zit goed in elkaar en we zien dat er al veel interesse is vanuit het bedrijfsleven voor het product." Horizon Flevoland wil daarnaast investeren in de BubbleFlush, omdat het om een innovatief product gaat waarmee de belasting van het milieu gereduceerd kan worden.

Bedrijf moet wel verhuizen
Dat het bedrijf TranZero nu nog gevestigd is in Zoetermeer, is voor Horizon Flevoland geen belemmering. "We hebben als voorwaarde voor de investering staan dat het bedrijf zich binnen afzienbare tijd in Flevoland vestigt", aldus Verschuur.

Wanneer de BubbleFlush in de winkel kan liggen, is niet bekend. De bedenkers willen zich eerst richten op de zakelijke markt. En ze willen de borstel wereldwijd gaan aanbieden. Pas daarna komt de markt voor particulieren aan bod.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel