Campings vol ondanks annulerende Duitse toeristen

FLEVOLAND • Di 27 juli 2021 | 21:58 • Dinsdag 27 juli 2021 | 21:58

De Flevolandse kampeerterreinen en bungalowparken zitten op dit moment over het algemeen vol. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland langs de verschillende parken. Met name Nederlanders weten de campings te vinden, Duitse gasten annuleren hun vakantie in Flevoland.

De Duitse overheid heeft Nederland bestempeld tot hoogrisicogebied. Dat betekent dat sinds dinsdag extra reisbeperkingen worden opgelegd. Wie niet gevaccineerd is, moet bij aankomst in Duitsland vijf dagen in quarantaine. Dat geldt ook voor Duitsers die terugkeren van hun vakantie in Nederland. Ook kinderen moeten zich hier aan houden.

Vakantiepark de Eemhof in Zeewolde heeft de Duitse gasten een brief gestuurd met daarin informatie over de Nederlandse situatie. Ondanks dat sommige Duitse gasten ervoor kiezen om toch te komen, kiest het merendeel ervoor om te annuleren of hun vakantie om te boeken naar een vakantiepark in Duitsland. Toch is het wel gewoon druk op de Eemhof.

"Onze bezetting is heel goed", legt Marthijn Tabak van Center Parcs uit. "We zitten voor 95 procent vol en dat is komende weken ook nog zo. Wat opvalt is dat er veel meer Nederlanders komen en veel minder Duitsers. Normaal is dat veertig tot vijftig procent en nu is dat maar twintig procent."

Ook verwacht Center Parcs dat het naseizoen langer druk blijft. "We zien dat augustus al goed gevuld raakt en dat ook september en oktober al goed lopen."

Ook andere campings zien dit gebeuren. Bij Natuurcamping De Kemphaan in Almere annuleert een enkele buitenlandse gast zijn vakantie. Daar is nu wel een hogere bezetting met Nederlandse gasten. Ook de medewerkers van Vakantiepark 't Urkerbos op Urk zijn druk geweest met annuleringen van Duitse gasten. Hetzelfde zie je in Lelystad. "Veel Duitsers hebben afgebeld, maar die plekken worden opgevuld door Nederlanders", vertelt een medewerker van Camping ‘t Oppertje in Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel