Minder straatroven en mishandelingen in provinciehoofdstad, meer jeugdoverlast

LELYSTAD • Do 29 juli 2021 | 9:41 • Donderdag 29 juli 2021 | 9:41

In Lelystad zijn minder mishandelingen en straatroven gepleegd in de eerste helft van dit jaar. Dat blijkt uit politiecijfers die worden vergeleken met dezelfde periode in 2020. De gemeente heeft wel zorgen over een stijging van de jeugdoverlast, auto-inbraken en internetoplichting.

Om ervoor te zorgen dat de jeugdoverlast minder wordt, zijn jeugdwerkers, boa's en agenten ingezet. Burgemeester Mieke Baltus vindt dat jongeren zich beter moeten gedragen. "We genieten met z’n allen van een welverdiende vakantie. De jeugd heeft behoefte aan een uitlaatklep, maar dat betekent niet dat we overlast moeten accepteren. Ik wil dat de Lelystedelingen zich veilig voelen en dat iedereen kan genieten van de zomer."

Om de andere criminaliteit terug te dringen wordt onder meer een Week van de Veiligheid georganiseerd. Ook komt er een periode waarin inwoners wapens kunnen inleveren. Dit is dan zonder gevolgen. "Een combinatie van preventie, voorlichting en een harde aanpak van daders zorgt ervoor dat we Lelystad veilig houden. We kunnen het niet alleen", zegt Baltus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel