Onduidelijkheid over dood van verminkte kat Snoepje: "Dit lijkt echt wel aangedaan"

LELYSTAD • Vr 30 juli 2021 | 7:55 • Vrijdag 30 juli 2021 | 7:55

Kater Snoepje van de familie Korsen uit de Lelystadse wijk De Landerijen is afgelopen woensdag dood aangetroffen. De staart van het dier lijkt eraf gerukt. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Maar de jongste dochter is ontroostbaar en volgens buurtbewoners zouden vaker katten op mysterieuze wijze om het leven zijn gekomen.

Mirjam Korsen en haar dochter Doutzen staan nog steeds perplex. Ze hebben geen idee hoe het komt dat hun kat Snoepje aan z'n eind is gekomen en dus plakken ze overal flyers in de wijk. Hierin worden buurtbewoners opgeroepen om zich te melden als ze iets weten. "Misschien hebben ze beeldmateriaal of opnamen gemaakt met een bewakingscamera," zegt Mirjam Korsen.

Een buurman aan de Fogelsanghstate ontdekte de dode kat. "Ik liet mijn hond uit toen ik de kat vond. Mijn hond is nogal agressief tegen katten, dus ik liep door." Pas later maakte zijn vrouw hem er op attent dat de staart van het beest er af was.

"Ik werk in de zorg, dus ik weet hoe die wonden eruit zien. Dit lijkt echt wel aangedaan."

— Mariska Hurkmans, buurvrouw

Er zaten geen bijtwonden of bloed op het lichaam van de kater. Het dier kan volgens mensen van de dierenambulance ook niet doodgereden zijn, want daar waren geen sporen van. Buurtbewoners reageren geschokt als ze een foto zien van de verminkte achterkant van de kat. Een ongelukje kan het niet zijn denkt buurvrouw Mariska Hurkmans: "Ik werk in de zorg, dus ik weet hoe die wonden eruit zien. Dit lijkt echt wel aangedaan." Ook de mensen van de dierenambulance zouden gezegd hebben dat hier zeer waarschijnlijk opzet in het spel is, zegt Mirjam Korsen: "Hoewel ze geen duidelijke uitspraken doen, is het zeer waarschijnlijk dat er hier een dierenbeul aan het werk is geweest."

Vreugde in het huis
Snoepje betekende veel voor de familie. Nadat de vader van Mirjam Korsen was overleden, hebben ze de kat in huis gehaald. Korsen: "Om wat leven en vreugde in het huis te halen." Dat was vooral belangrijk voor haar dochter Doutzen. "Ik was heel gehecht aan mijn opa," vertelt ze. "Daarom heb ik Snoepje gekregen."

Er zouden de afgelopen tijd meer poezen op een vreemde manier aan hun eind gekomen zijn. Korsen: "Een zwangere kat die is opgehangen. Een andere die verdronken is." Bewijs is er niet voor. Nick Hurkmans, die ook in de buurt woont en opsporingsambtenaar bij de marechaussee is, roept iedereen op melding te doen bij de politie als ze wat merken. Hurkmans: "Dan kan de politie ook wat meer doen voor ons." Korsen heeft inmiddels aangifte gedaan van de dood van Snoepje.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel