Verbreding Hogering Almere op schema

ALMERE • Zo 1 augustus 2021 | 20:30 • Zondag 1 augustus 2021 | 20:30

De werkzaamheden aan de Hogering in Almere verlopen volgens de provincie goed en liggen op schema. De weg wordt flink verbreed en krijgt ook twee, voor Flevoland, unieke tunnelbakken. Door de aanpassingen kan het verkeer in 2023 veel beter doorstromen. Ook is de weg dan klaar voor de komst van verkeer uit de Almeerse wijken Poort en Pampus.

Voor de twee tunnelbakken, ook wel ongelijkvloerse kruisingen genoemd, zijn inmiddels 1.400 heipalen de grond in gegaan. De bouwers zijn nu de eerste tunnelbak aan het uitgraven. Die wordt maximaal acht meter diep.

"We graven ruim 30.000 kubieke meter grond weg, dat zijn ruim 1.500 vrachtwagens vol", vertelt Annemarie Hadders van de provincie. Dat betekent dat er een enorme plas water komt te staan. We zitten namelijk flink onder het grondwaterpeil. Dan storten we onderwaterbeton en pompen dan het water weg en kunnen we beginnen met asfalteren." Er wordt een special pomphuis aangelegd om de onderdoorgangen droog te houden

Het maken van een tunnelbak kost ongeveer anderhalf jaar. Pas als die bakken klaar zijn, kunnen de viaducten er overheen worden gelegd. Daarna is het tijd voor het maken van de op- en afritten naar de wijk. De verwachting is dat de weg in februari 2023 helemaal klaar is. Hadders: "Dan zijn er op deze plek geen verkeerslichten meer en rij je in één streep door naar de A6."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel