Natuurpark verbouwt otterverblijf: meer ruimte voor otters én bezoekers

LELYSTAD • Ma 2 augustus 2021 | 12:19 • Maandag 2 augustus 2021 | 12:19

In het Natuurpark in Lelystad wordt de komende maanden gewerkt aan een nieuw otterverblijf. Tijdens de werkzaamheden zijn de otters niet zichtbaar voor het publiek. De dieren zitten tijdelijk ergens anders.

De verbouwing van het onderkomen moet er voor zorgen dat zowel de otters als bezoekers meer ruimte krijgen. "In 25 jaar tijd is er niet zo heel veel aan het verblijf gedaan, behalve ons dagelijks onderhoud. Het is echt aan vernieuwing toe", vertelt boswachter Gerwin de Vries.

Het nieuwe verblijf telt straks vier compartimenten. In het oude onderkomen waren dat er nog zeven, maar slechts vier daarvan werden gebruikt. De verbouwing levert dus een groter leefgebied op voor de otters. De verschillende delen worden straks door glazen wanden van elkaar gescheiden.

Bezoekers kunnen de otters in het nieuwe verblijf niet alleen van bovenaf bekijken, maar kunnen ook op ooghoogte met de dieren gaan staan. "Vooral tijdens etenstijd, zo rond 15:00 uur 's middags, zijn de otters vaak goed voor het publiek te zien", vertelt De Vries. De werkzaamheden duren nog tot eind oktober.

Het nieuwe verblijf:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel