SGP Urk wil geen prikbussen bij scholen

URK • Ma 2 augustus 2021 | 19:39 • Maandag 2 augustus 2021 | 19:39

De SGP-fractie op Urk wil niet dat er zogenoemde prikbussen komen bij de scholen in de gemeente. Demissionair minister De Jonge noemde deze bussen van de GGD tijdens een persconferentie als middel waardoor meer jongeren zich snel kunnen laten vaccineren.

Tijdens de persconferentie op 26 juli zei minister De Jonge dat de boodschap naar jongeren moet zijn: "De kans dat je straks weer zo normaal mogelijk onderwijs krijgt, gaat aanzienlijk omhoog als je jezelf laat vaccineren". Daarom wil het ministerie onder meer prikbussen bij scholen gaan inzetten, zei De Jonge tijdens de persconferentie.

De Urker SGP-fractie maakt zich zorgen dat jongeren door de prikbussen bij scholen sociale druk zullen gaan voelen om zich te laten inenten. Daarnaast vreest de partij dat jongeren zonder toestemming van ouders ingeënt kunnen worden. De lokale fractie noemt de mobiele priklocaties bij scholen 'geen goede ontwikkeling'. De SGP Urk heeft daarom vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel