Geloofsgemeenschap organiseert een Sunday Funday als alternatieve kerkdienst

ALMERE • Zo 8 augustus 2021 | 16:45 • Zondag 8 augustus 2021 | 16:45

De Almeerse geloofsgemeenschap Chapel Avenue heeft bij de Tiny Church in Almere Poort voor het eerst een Sunday Funday georganiseerd. Deze keer geen dienst in de kerk maar een sport, spel-en doedag in de buitenlucht. De geloofsgemeenschap wil zichzelf met de alternatieve dienst kenbaar maken in de buurt.

"Wij bestaan ongeveer een jaar", zegt voorganger Shelton Telesford. "En we willen meer bekendheid krijgen door in augustus buiten de muren van onze kerk samen te komen." Op het veldje voor het Klokhuis naast de Tiny Church houden de kerkgangers van Chapel Avenue verschillende sportieve activiteiten. Er wordt een hindernisparcours gedaan, er wordt gevoetbald en kinderen kunnen ballen gooien. "Een preek in een kerk is geen voorwaarde om samen het geloof te beleven", zegt één van de bezoekers. "Dat kan ook door samen leuke dingen te doen."

'Betere band'
Voorganger Shelton Telesford benadrukt dat de geloofsgemeenschap dit niet organiseert om nieuwe leden te vinden. "We zoeken verbinding met de wijk. We hopen dat omwonenden ons hier bezig zien en dat we daardoor met elkaar in contact komen."

De Sunday Funday is een samenwerking met de Tiny Church in Poort. Pieter ter Veen van die kerk juicht het initiatief toe. "Poort is nog altijd een nieuwe wijk in Almere en dan zie je dat mensen nog geen echte band met elkaar hebben." In de Tiny Church kunnen de kerkgangers terecht voor een religieus ganzenbord. Op de vloer zijn vakken afgetekend met daarin een cijfer. Deelnemers lopen het parcours door met een grote dobbelsteen te gooien. Onderweg in het spel krijgen ze vragen en opdrachten die met het evangelie te maken hebben.

Wat Pieter ter Veen betreft krijgt het initiatief een vervolg. Shelton Telesford is daar zeker van. Over twee weken willen ze een klusjesdag houden. "Samen met het wijkteam gaan we dan langs bij mensen om ze te helpen. Dat kan zijn met klussen in de tuin, helpen met de afwas of het schoonmaken van de oven. Echt handen uit de mouwen voor deze wijk."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel