Uitfestival Almere geannuleerd, Uitgast Lelystad zonder publiek

FLEVOLAND • Wo 18 augustus 2021 | 18:57 • Woensdag 18 augustus 2021 | 18:57

Door de coronamaatregelen kunnen twee evenementen in Flevoland bij de start van het culturele seizoen niet doorgaan zoals gepland. Het Uitfestival in Almere dat van 24 tot 26 september in Almere Centrum gehouden zou worden, is volledig afgelast. Uitgast in Lelystad wordt een festival zonder publiek, belangstellenden kunnen naar een livestream kijken.

Het is voor de tweede keer op rij dat het Uitfestival in Almere niet doorgaat als gevolg van de coronamaatregelen. Op het festival krijgen theater en muziekvoorstellingen normaal gesproken een podium. Op 20 september volgt een nieuwe persconferentie van minister president Mark Rutte over mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen. De organisatie wil daar niet op wachten. “Het is organisatorisch niet mogelijk om te wachten op de persconferentie met regelgeving vanaf 20 september. Dit brengt te veel (financieel) risico mee, omdat de overheid tot nu toe regelmatig van beleid is gewisseld.”

De organisatie van het festival geeft aan de pijlen te richten op 2022. “Een bijzonder jaar waarin de Floriade plaatsvindt. In Almere Centrum zullen de reguliere evenementen plaatsvinden, zoals ook het uitfestival Almere in het laatste weekend van september.”

Uitgast wordt livestream
De organisatie van Uitgast in Lelystad schrijft aan alle donateurs dat de ze samen met Natuurpark Lelystad en horecabedrijf Hajé er 'klaar voor waren', maar dat niet aan de gestelde eisen kan worden voldaan. "Het Natuurpark Lelystad is een open terrein met meerdere in- en uitgangen. Het volledig afgrendelen van de 3 podiagebieden met beperkte bezoekerscapaciteit en het controleren van alle bezoekers op vaccinatiebewijzen is niet goed mogelijk."

De optredens van de artiesten gaan wel door en worden op 28 en 29 augustus via een livestream op de website van Uitgast aangeboden. "Op deze wijze kan toch enigszins tegemoet worden gekomen aan de feestelijke bedoeling van deze jubileumuitvoering van ons festival", zo schrijft de organisatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel