Flevoziekenhuis opent weer corona-afdeling: "Liggen vooral niet-gevaccineerden"

ALMERE • Do 19 augustus 2021 | 17:49 • Donderdag 19 augustus 2021 | 17:49

In het Flevoziekenhuis in Almere is opnieuw een speciale corona-afdeling geopend, omdat het aantal patiënten met corona weer is toegenomen.

Volgens Renee Douma, internist-infectioloog in het Flevoziekenhuis, zijn het vooral niet-gevaccineerde mensen die worden opgenomen. "We zien het ook terug bij bezoeken op de eerste hulp. Het allergrootste deel is niet gevaccineerd of nog niet volledig, dus dat is een heel groot verschil. Dat zie je ook landelijk."

Almere zit met het aantal besmettingen in de top van Nederland, terwijl de vaccinatiegraad minder hoog is dan in de rest van het land. Dat is een van de redenen waarom het ziekenhuis weer de corona-afdeling moest openen, vertelt Douma. "Iets waar we niet op gehoopt hadden en misschien ook niet verwacht hadden. We zijn weer aan dezelfde situatie begonnen als voor de zomer, maar met een iets kleinere corona-afdeling. Dat wel gelukkig."

Douma roept mensen op die nog twijfelen over vaccinatie om zich te laten inenten. "Wat ik wil meegeven is dat het echt werkt. Het is misschien niet honderd procent bescherming, maar een hele hoge bescherming tegen een opname in het ziekenhuis. Dat geldt voor oudere mensen, maar ook voor jongeren. Want ook zij kunnen een hele vervelende nasleep krijgen van corona."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel