Zaak tegen vandalen op laatste moment uitgesteld

ZEEWOLDE • Vr 20 augustus 2021 | 10:16 • Vrijdag 20 augustus 2021 | 10:16

De rechtszaak tegen twee 19-jarige Zeewoldenaren die in januari van alles zouden hebben vernield in parkeergarage Ravelijn, is vrijdag op het laatste moment uitgesteld. De verdachten hadden volgens de officier van justitie pas op het laatste moment een advocaat in de arm genomen. Daardoor was er onvoldoende tijd om de verdediging van het duo voor te bereiden.

De jongens zouden tussen 15 en 17 januari flink hebben huisgehouden in de garage in het centrum van Zeewolde. TL-lampen, parkeerborden, brand-, bewegings- en rookmelders werden kapot gemaakt. De schade liep in de duizenden euro’s, liet de politie daar eerder over weten.

Burgemeester Gerrit Jan Gorter maakte zich na de vernielingen ontzettend boos erover op Twitter. Volgens hem was het twee nachten op rij raak in januari. "Dit kost ons als inwoners van de gemeente Zeewolde weer veel geld", schreef hij.

Het is niet duidelijk wanneer de zaak opnieuw op de rol komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel