Zakenvrouw Dehzad: 'Mijn gedrevenheid komt door mijn Afghaanse achtergrond"

ALMERE • Za 21 augustus 2021 | 8:12 • Zaterdag 21 augustus 2021 | 8:12

"Zakenvrouw zijn? Dan moet je gewoon alles eruit halen wat erin zit!" Zo staat letselschadeadvocaat Liza Dehzad van Judica Letselschade uit Almere in het leven.

Dehzad is een van de acht genomineerden voor de titel Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar. Deze zomer zijn de kanshebbers allemaal te gast in 'Het Gesprek'.

De letselschadeadvocaat vluchtte met haar vader, moeder en broer in 1997 van Afghanistan naar Nederland. Daardoor kreeg ze de kans om naar de basisschool te gaan en uiteindelijk ook naar de Universiteit van Tilburg, waar ze rechten studeerde.

Multicultureel rolmodel
Die mogelijkheid om te leren greep ze met beide handen aan: "Mijn gedrevenheid komt door mijn Afghaanse achtergrond. In dat land krijgen meisjes die kansen nu niet." Dehzad won in 2019 al een prijs van Legal Women. Daar werd ze geroemd als nieuw talent, als multicultureel rolmodel en omdat ze een laagdrempelig kantoor heeft.

Van Weesp naar Almere
Drie jaar geleden verhuisde het letselschadekantoor van Weesp naar Almere. De eigenaresse en haar man verhuisden mee. In Weesp was onroerend goed toen al onbetaalbaar en in Almere kon het stel een leuke woning kopen én een bedrijfsruimte vinden.

Ieder zijn of haar deel
Judica Letselschade helpt slachtoffers die letsel hebben opgelopen. Dehzad probeert door de tegenpartij de schade vergoed te krijgen. Als dat lukt, wordt de tegenpartij ook geacht de redelijke kosten van de advocaat te vergoeden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel