Stad en Natuur wil groeien naar Poort en Pampus

ALMERE • Za 21 augustus 2021 | 10:38 • Zaterdag 21 augustus 2021 | 10:38

"De stichting Stad en Natuur in Almere moet meegroeien met de stad. Vooral in Poort en Pampus moeten we ons gezicht laten zien." Dat zei directeur Liesbeth Bronkhorst van de stichting in 'Het Gesprek' van Omroep Flevoland. In dit programma zijn twee keer per week vrouwen te gast die genomineerd zijn voor de titel 'Zakenvrouw van het jaar' van de Flevolandse Zakenvrouwen.

Ook al is Bronkhorst directeur/bestuurder van een stichting, toch voelt ze zich een zakenvrouw. "Ik ben net als andere zakenvrouwen verantwoordelijk voor de financiën en voor het personeel. En ook al is er subsidie van de gemeente Almere, de stichting werft ook fondsen uit bijvoorbeeld Europa en sponsoring van het bedrijfsleven."

Steeds meer geld
Verder wijst Bronkhorst op de groei van haar omzet: "Zes jaar geleden toen ik begon bij Stad en Natuur was de omzet 1,3 miljoen. Dat is nu ruim 2 miljoen en volgend jaar 2,5 miljoen." Maar, geeft ze toe, deze zakenvrouw heeft geen winstoogmerk. Wel probeert ze zo veel mogelijk te doen en zo creatief mogelijk te zijn met het geld.

Stadslandgoed De Kemphaan is de grootste vestiging van Stad en Natuur. Verder is de stichting bekend van het natuurbelevingscentrum bij de Oostvaardersplassen, diverse kinderboerderijen, de schaapskooi bij het Vroege Vogelbos, schaapskuddes en de mobiele bus waarin natuureducatie wordt verzorgd.

De natuur (her)ontdekt
Waarmee Bronkhorst meteen de belangrijkste doelstelling van Stad en Natuur verwoordt: stad en natuur verbinden. De natuur die veel Almeerders (her)ontdekten in het coronajaar. "We hebben de natuur nodig. Dat heeft het nieuwste IPPC-rapport maar weer eens duidelijk gemaakt. De natuur is heel belangrijk voor een fijn woonklimaat. Dat willen we vertellen aan de inwoners van Almere en aan de schoolklassen die ons bezoeken."

Voor de Floriade de boer op
Stad en Natuur is ook druk met de Floriade die volgend jaar in Almere wordt gehouden. Bronkhorst en haar team hebben een lesprogramma over gezonde voeding gemaakt voor de Almeerse basisscholen. Inmiddels staat er voor alle scholen in Nederland een lesprogramma online, waarmee hun groepen zich kunnen voorbereiden op een schoolreisje naar de tuinbouwtentoonstelling in 2022.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel