Tientallen jongeren bestormen kermis Esplanade: "Nog nooit meegemaakt"

ALMERE • Vr 20 augustus 2021 | 22:52 • Vrijdag 20 augustus 2021 | 22:52

Een groep jongeren heeft vrijdagavond de kermis op de Esplanade in Almere bestormd. Ook waren er opstootjes en vechtpartijen. Vanwege de chaos is de kermis eerder dan de bedoeling was afgesloten, om 22:00 uur.

Volgens getuigen ontstonden de problemen toen een groep van zo'n 100 jongeren naar binnen wilde, terwijl het terrein vol was. "Vanwege corona wordt de ingang bij drukte afgesloten. En toen gingen mensen via de achterkant over de hekken klimmen, de hekken bestormen", vertelt kermismedewerker Jerry Weulink. "Ik heb het nooit zo gek als dit meegemaakt."

Weinig bewaking
Er mogen volgens de regels 900 mensen tegelijkertijd op het terrein zijn. De groep jongeren nam daar geen genoegen mee. Volgens Weulink was er vrijdag weinig beveiliging: "We hebben maar één politieauto gezien en er zijn maar zes bewakingsmensen voor het hele terrein".

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de gebeurtenissen hun aandacht hebben. "Normaal gesproken wordt er geen extra politie ingezet bij een kermis, maar als er een incident is, handelen we wel".

Verpesten
Kermisexploitanten balen van de ongeregeldheden. "Als het te druk wordt en mensen gaan zulke rare capriolen uithalen, dan verpesten ze het voor zichzelf en voor de exploitanten." Volgens een medewerker die anoniem wil blijven, was dit niet de eerste keer dat bezoekers aanwijzingen van beveiligers negeerden en zich naar binnen drongen.

Bij de ongeregeldheden is voor zover bekend niemand gewond geraakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel