Nieuwbouwwijk is bijna vol, dus uitbreiding op komst

KRAGGENBURG • Za 21 augustus 2021 | 12:21 • Zaterdag 21 augustus 2021 | 12:21

De nieuwbouwwijk in Kraggenburg wordt uitgebreid. Dat zegt de gemeente Noordoostpolder. Van de negentien kavels in de eerste fase zijn veertien verkocht. Omdat er veel vraag is naar nieuwe bouwgrond, komt er nu een uitbreiding met negentien nieuwe kavels.

De grond voor de eerste fase van het zogenoemde 'plan Kraggenburg Zuid' werd twee jaar geleden uitgegeven. Toen maakte de gemeente met de provincie de afspraak om de wijk bij een toenemende vraag naar woningbouw uit te breiden. Het bestemmingsplan van de gronden naast het eerste deel van Kraggenburg Zuid moet nog wel worden gewijzigd. Daar rust nu nog de bestemming 'agrarisch' op en dat wordt 'wonen, tuin, groen en verkeer'.

De gemeente publiceert woensdag het ontwerpbestemmingsplan voor de uitbreiding van Kraggenburg Zuid. Tot en met 6 oktober kunnen nog zienswijze op de plannen ingediend worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel