Rekenfoutje: riolering kost twee ton extra

ENS • Zo 22 augustus 2021 | 21:28 • Zondag 22 augustus 2021 | 21:28

Voor de aanleg van een nieuwe riolering bij de Enserweg is meer geld nodig dan eerder was gedacht. Het gaat om 200.000 euro. De riolering is nodig omdat er veel glastuinbouwbedrijven zijn en er een locatie komt voor het grootschalig huisvesten van arbeidsmigranten.

Langs de totale Enserweg wordt riolering aangelegd, om de groter wordende hoeveelheid afvalwater af te kunnen voeren. Voor de aanleg had de gemeenteraad van Noordoostpolder 565.000 euro beschikbaar gesteld. Maar dat blijkt niet genoeg.

Bij de start van de werkzaamheden bleek dat er was gerekend met verouderde gegevens. De gemeente ging uit van cijfers over afvalwater uit 2013. Sindsdien zijn er in het glastuinbouwgebied grote ontwikkelingen geweest, waardoor inmiddels sprake is van veel meer afvalwater. Daarom moeten er dikkere buizen komen en ook zwaardere pompen.

Het is volgens het college van B en W niet mogelijk om de kosten te verhalen bij de aannemer. Om vertraging bij de ontwikkeling van het gebied te voorkomen, wil het college de kosten betalen. De aanleg moet eind dit jaar klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel