Explosie en brand bij Poolse supermarkt

LELYSTAD • Ma 23 augustus 2021 | 5:00 • Maandag 23 augustus 2021 | 5:00

Bij een Poolse supermarkt aan de Snijdershof in 't Lelycentre in Lelystad is maandagochtend rond 03:30 uur een nog onbekend voorwerp ontploft. Een deur in de zijkant van het gebouw werd vernield.

De politie vermoedt dat er meerdere daders zijn. Die zouden de supermarkt in zijn gegaan. Ze zouden onder meer sigaretten en geld hebben buitgemaakt. Daarna zijn de daders weggerend in de richting van het Maerlant, meldt een politiewoordvoerder.

In de deur zit een flink gat. De schade aan het pand lijkt verder mee te vallen. Een plaat aan de gevel hangt los en ook zouden plafondplaten in het pand zijn losgeslagen. Explosievenexperts hebben het pand gecontroleerd en er is uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De winkel blijft de hele dag gesloten.

Poolse supermarkten in Nederland zijn eerder het doelwit geweest van een reeks aanslagen. Medewerkers van de supermarkt denken niet dat de explosie daar iets mee te maken heeft. Vorige week zou er ook een poging zijn gedaan om in te breken. De politie houdt nog met alle scenario's rekening.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel