Bedrijfspand herbergde cocaïnewasserij, nog niemand aangehouden

LELYSTAD • Wo 25 augustus 2021 | 12:22 • Woensdag 25 augustus 2021 | 12:22

In een bedrijfspand aan de Zuiveringweg op bedrijventerrein Noordersluis in Lelystad zat een cocaïnewasserij. Dat meldt de politie. Bij de inval in het pand dinsdagavond werden geen verdachten aangetroffen. Het drugslab wordt ontmanteld en werd daarom woensdag door zwaarbewapende agenten bewaakt.

Volgens de politie was er een onderzoek naar het pand gestart vanwege vermoedens van criminele activiteiten. De wijkagent had hierover een tip gekregen. Bij de inval werden verschillende vaten met synthetische stoffen gevonden. Uit onderzoek door het Landelijk Forensisch Onderzoek bleken deze onderdeel te zijn van een cocaïnewasserij. Er zijn geen aanwijzingen dat het pand ook gebruikt is voor de opslag van harddrugs.

Wat wordt er precies gedaan in een cocaïnewasserij? Omroep Brabant legt het uit in deze video:

Het onderzoek naar de cocaïnewasserij zal volgens de politie nog de hele dag in beslag nemen. Wanneer de situatie veilig genoeg is, worden alle synthetische stoffen afgevoerd.

De politie roept op om verdachte activiteiten op bedrijventerreinen altijd te melden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel