Brand in machinekamer binnenvaartschip geblust

URK • Do 26 augustus 2021 | 12:46 • Donderdag 26 augustus 2021 | 12:46

De brand in de machinekamer van een binnenvaartschip op het IJsselmeer is geblust. Dat laat de brandweer weten. Bij de brand bleven de vier opvarenden ongedeerd.

Het binnenvaartschip is vlak voor de kust van Urk voor anker gegaan, toen de brand ontdekt werd. De opvarenden van het schip, waaronder een baby, zijn er door de KNRM vanaf gehaald, terwijl de Urker brandweer juist aan boord werd gezet om de brand te kunnen blussen. De Zuiderzee, de veerdienst tussen Urk en Enkhuizen, heeft de opvarenden van het binnenvaarschip naar de wal gebracht.

Foto: KNRM Urk

Kustwachtvliegtuig bekeek brand met warmtecamera
Rond 11:45 uur kwam de eerste melding binnen van de brand op het binnenvaartschip Octopoda. De oorzaak wordt nog onderzocht. Een vliegtuig van de kustwacht cirkelde ongeveer een kwartier boven het schip. Met behulp van de warmtecamera in het vliegtuig kon de brandweer heel precies aangestuurd worden. De brandweer van Lelystad was ook opgeroepen, maar hoefde uiteindelijk niet in actie te komen.

Wanneer het schip verder kan varen is nog onduidelijk, voorlopig blijft het daarom voor anker liggen bij Urk.

Foto: KNRM Urk

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel