Provinciale fracties willen helderheid over opvang Afghanen

FLEVOLAND • Ma 30 augustus 2021 | 22:36 • Maandag 30 augustus 2021 | 22:36

De zeven provinciale fracties van de Partij voor de Dieren, GroenLinks, SP, PvdA, DENK, ChristenUnie en D66 willen dat de provincie duidelijk maakt of en hoe er Afghaanse vluchtelingen opgevangen zullen worden in de provincie. Ze willen meer opvangplaatsen voor Afghaanse vluchtelingen die in het verleden in dienst zijn geweest of hebben gewerkt voor Nederland.

Het gaat momenteel om zo'n 1.600 mensen die opgevangen moeten worden, zegt Abassin Nessar van de PvdA. Volgens hem hebben andere provincies al duidelijk gemaakt hoe er mensen opgevangen zullen worden, en is het tijd dat Flevoland ook een standpunt inneemt.

De asielzoekerscentra die er nu in Flevoland zijn, zitten zo goed als vol. Daarom zullen er extra plekken gecreëerd moeten worden. De provincie heeft de leidende rol in het zorgen voor extra opvangplaatsen, maar er is nog veel onduidelijk over de verantwoordelijkheden tussen provincie en gemeenten. Daarom vragen de fracties aan het college van Gedeputeerde Staten (GS) om duidelijk te maken welke partij waarvoor verantwoordelijk is.

De fracties vragen ook duidelijkheid rondom de huisvesting voor asielzoekers die reeds in het bezit zijn van een verblijfsvergunning. Als zij sneller doorstromen naar een eigen woning, geeft dat in de asielzoekerscentra weer meer ruimte.

Daarnaast willen de fracties weten of GS bereid zijn om de leiding te nemen en ervoor te zorgen dat er extra opvanglocaties komen. En of de gedeputeerden in gesprek willen gaan met de gemeenten in Flevoland, om hen te vragen voor extra opvanglocaties voor de asielzoekers te zorgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel