Acteurs hard aan het repeteren, 'Nu' vanaf woensdag in de open lucht

ALMERE • Di 31 augustus 2021 | 6:55 • Dinsdag 31 augustus 2021 | 6:55

Theatermaker en regisseur Simon Heijmans speelt vanaf woensdag zijn eerste voorstelling voor de Almeerse theatergroep Suburbia. De voorstelling heet 'Nu' en wordt door Heijmans samen met de acteurs Yara Alink en Ayrton Fraenk opgevoerd in de open lucht, op de binnenplaatsen van het gebouw La Defense in Almere Stad. Het drietal was maandagavond nog druk aan het repeteren.

'Nu' gaat over het leven van dit moment. "We hebben een voorstelling gemaakt over dit moment waar we zijn in de tijd met zijn allen", zegt Heijmans. "Dat 'nu' is heel moeilijk te vangen. Wij komen uit de coronacrisis. Die is min of meer voorbij en we stevenen eigenlijk af op een nieuwe crisis: de klimaatcrisis. Er komen steeds meer heftige berichten over hittegolven en overstromingen. En dat lijkt niet meer te stoppen. Dus we proberen dat tussenmoment te vangen, tussen die twee grote gebeurtenissen in."

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de voorstelling op de Esplanade gespeeld zou worden. Vanwege het WK triatlon, dat op 12 september wordt gehouden, moesten de acteurs op zoek naar een andere locatie.

'Nu' wordt tot en met 19 september gespeeld. Simon Heijmans gaat de komende vier jaar verschillende voorstellingen maken voor Suburbia. Heijmans is één van de theatermakers die de theatergroep naar Almere haalt om voorstellingen te maken op bijzondere locaties in de stad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel