Jubilerende Lelystadse Uitdaging wil nog meer stichtingen en verenigingen helpen

LELYSTAD • Do 2 september 2021 | 23:23 • Donderdag 2 september 2021 | 23:23

Met een sponsordiner voor meer dan honderd ondernemers werd donderdagavond het vijfjarig bestaan van de Lelystadse Uitdaging gevierd. Dat is een ondernemersnetwerk dat stichtingen en verenigingen die hulp nodig hebben, in contact brengt met bedrijven die een helpende hand willen bieden.

De organisatie heeft in de afgelopen vijf jaar ruim tachtig vereniging en stichtingen kunnen helpen dankzij de ondersteuning van zo'n tachtig bedrijven. De waarde van die hulp was ongeveer 900.000 euro. "We hebben de ambitie om de komende vijf jaar twee keer zo groot te worden", zegt accountant Aswin Frenay, die vanaf het begin betrokken is bij de Lelystad Uitdaging. En dat begin was eenvoudig. "Er was bijvoorbeeld een instelling die een zitbank nodig had. We schakelden de matchgroep in die een ondernemer in de stad heeft gevonden die een bank beschikbaar heeft gesteld."

Het sponsordiner werd gehouden bij Boerkok. Simone Veldt van de jubilerende organisatie is in haar nopjes. "We hebben onszelf weer overtroffen of beter gezegd, de koks!" Die hadden vegetarische gerechten gemaakt van lokale producten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel