Grote inzet voor rokende afvalberg langs A6

NAGELE • Zo 5 september 2021 | 18:14 • Zondag 5 september 2021 | 18:14

Langs de Abtsweg bij Nagele heeft zondagmiddag brand gewoed in een grote afvalbult. De berg ligt op een opslagterrein van Rijkswaterstaat, dat vlak langs de snelweg A6 ligt. De rook trok over de A6. Rijkswaterstaat en de brandweer hielden dat steeds in de gaten.

De brandweer had groot opgeschaald vanwege de rookontwikkeling. Er waren een schuimblusvoertuig en een groot watertransportsysteem aanwezig. Aan het einde van de middag is de grote bult met een shovel en twee kraanmachines uit elkaar getrokken, omdat blussen van de broeiende hoop ondoenlijk bleek.

Het gaat om maaisel uit de bermen, waarvan een deel zou moeten hergebruikt om hectometerpaaltjes van te maken. Het broeiende maaisel wordt nu in kleine stukken getrokken die worden ondergedompeld, zodat het toch kan worden gebruikt. Volgens de brandweer gaat het nog een paar dagen duren voor de smeulende hoop helemaal is verwerkt.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel