Winkeliers zeggen vertrouwen in stichting Hart van Lelystad op

LELYSTAD • Wo 8 september 2021 | 23:14 • Woensdag 8 september 2021 | 23:14

Dertig winkeliers hebben het vertrouwen opgezegd in de stichting Hart van Lelystad. Die zou ervoor moeten zorgen dat het stadshart van Lelystad schoon, veilig en plezierig is voor consumenten, zodat ze graag terugkomen.

Met de zogeheten reclamebelasting worden verschillende activiteiten bekostigd. Alle ondernemers betalen die, variërend van 400 tot 1500 euro per jaar. De totale jaaropbrengst zou 150.000 euro zijn. Maar de ondernemers maken zich nu zorgen over waar dat geld jaarlijks precies naartoe gaat.

Onderneemster Debby Reinierse van Demi's Chocolaterie zegt daarover: "Ik heb geen idee wat ermee gebeurt. We zien niks terug voor het geld. Het centrum is niet schoon meer." De notulen die Debby heeft opgevraagd van de laatste vergadering van de stichting, in november 2020, heeft ze nog steeds niet ontvangen.

Wethouder Adam Elzakalai heeft tijdens een raadsvergadering, waar Debby Reinierse insprak, aangegeven snel overleg te willen tussen de ondernemers en stichting Hart van Lelystad. Elzakalai: "Ik zal kijken of ik een bemiddelende rol kan spelen om iedereen weer bij elkaar te krijgen om een fijn, kloppend stadshart te krijgen met tevreden ondernemers."

Veel winkeliers in Lelystad zouden inmiddels af willen van de reclamebelasting, die in 2018 werd bedacht. Het bestuur van Hart van Lelystad was niet bereikbaar voor commentaar. De secretaris zegt niet meer werkzaam te zijn bij de vereniging. De voorzitter is herhaaldelijk gevraagd om een reactie, maar tot nu toe geeft hij niet thuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel