Eerste regenboog-zebrapad van Dronten in Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN • Do 9 september 2021 | 12:39 • Donderdag 9 september 2021 | 12:39

Biddinghuizen krijgt het eerste regenboog-zebrapad van gemeente Dronten. Op 16 september wordt het oude zebrapad naast de kerk op de Baan in een nieuw jasje gestoken. Wethouder Irene Korting opent het nieuwe pad samen met initiatievenmanager Miriam Voerman.

Initiatiefneemster Heleen van Els had voor zowel Biddinghuizen als Dronten en Swifterbant een 'gay-brapad' aangevraagd, maar de gemeente besloot om eerst een soort pilot te houden in Biddinghuizen. Van Els: "De gemeente zei dat er in de hele polder in elke plaats een gay-brapad was, behalve in Urk en de gemeente Dronten."

Volgens Van Els was de gemeente heel enthousiast. "Binnen een week nadat ik het verzoek had ingediend werd het al behandeld door het college van B&W."

Hoop, kracht en liefde
Van Els hoopt een bijdrage van hoop, kracht en liefde te leveren aan de gemeente: "Wat mij opvalt in de Flevopolder is dat de LHBTIQ+-gemeenschap heel onzichtbaar is. Er zijn heel weinig ontmoetingsplekken voor deze groep." Daarom wilde Van Els graag een regenboog-zebrapad aanleggen.

"Ik kwam er zelf heel vroeg achter dat ik lesbisch ben en in mijn omgeving was dat geen probleem", vertelt Van Els. "Maar dat is niet overal hetzelfde. Soms voelt het alsof we niet zo tolerant naar de LHBTIQ+-gemeenschap zijn en dat we als een soort karikatuur worden neergezet. Ik had twee tieners gevraagd of zo'n zebrapad hun zou steunen bij de zelfacceptatie en zij zeiden beiden ja. Toen vond ik dat ik daarmee wat moest doen, want je leeft niet alleen voor jezelf."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel