Vaccinatiegraad op Urk met 23 procent laagste van Nederland

URK • Do 9 september 2021 | 15:57 • Donderdag 9 september 2021 | 15:57

Urk heeft de laagste vaccinatiegraad van heel Nederland. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM. In totaal heeft 23 procent van de 18-plussers op Urk twee prikken of één inenting van het Janssen-vaccin gehad.

Eerder werd al bekend dat op Urk minder dan de helft van de volwassenen volledig gevaccineerd was, maar het RIVM heeft nu specifieke cijfers naar buiten gebracht. Van de Flevolandse gemeenten is Dronten met 71 procent koploper wat betreft het aantal volledig gevaccineerde volwassenen. Daarna volgen Noordoostpolder (68 procent), Zeewolde (67 procent), Lelystad (64 procent) en Almere (64 procent).


12-plussers
Van de inwoners op Urk van twaalf jaar en ouder, is ruim twintig procent volledig gevaccineerd. In Dronten is dat is dat 68 procent, meer dan drie keer zoveel als op Urk.

Eén coronaprik
Van de volwassen Urkers heeft 31 procent al één coronaprik achter de rug. Wederom staat Dronten in dit lijstje bovenaan; daar is ruim 80 procent van de meerderjarigen minimaal een keer ingeënt.

Verschillen in Nederland
Dit is voor het eerst dat het RIVM zulke gedetailleerde vaccinatiecijfers per gemeente naar buiten brengt. Uit deze cijfers blijkt dat in de grote steden en de zogeheten Biblebelt de vaccinatiegraad over het algemeen lager ligt. Op de Waddeneilanden ligt die hoger dan gemiddeld. Zo is op Schiermonnikoog 93 procent van de volwassenen ingeënt. Ook in het oosten en zuidoosten van Nederland worden meer inwoners gevaccineerd dan gemiddeld.

Landelijk gezien is gemiddeld 85 procent van de volwassenen deels ingeënt, en 77 procent volledig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel