Floriade BV biedt excuus aan voor bouwen fundering kas zonder vergunning

ALMERE • Do 9 september 2021 | 23:51 • Donderdag 9 september 2021 | 23:51

De Floriade BV heeft excuses gemaakt voor het illegaal bouwen van de fundering van een kas op het terrein. Dat zegt het stadbestuur van Almere, nadat politieke partij NIDA vragen had gesteld.

Op het terrein van de Floriade wordt een kas gebouwd. Toen de bouw begon in juli was de benodigde vergunning alleen nog niet verleend. De gemeente, die moet handhaven en controleren, had er geen weet van dat de bouw was gestart. Die kreeg het te horen toen Omroep Flevoland het in augustus ontdekte.

"Wij waren hierdoor onaangenaam verrast. Helaas gebeurt het vaker dat wij er als gemeente mee worden geconfronteerd dat een partij begint met bouwen nog voor de vergunning is verstrekt", reageert het stadsbestuur.

Gedogen door strakke planning
De Floriade BV is op de vingers getikt en de bouw is vorige maand direct stilgelegd. Door de strakke planning van de Floriade geeft het stadsbestuur aan soms bouwwerkzaamheden te gedogen "als laatste redmiddel." Ook al is daar geen vergunning voor verleend.

Inmiddels is de vergunning voor de bouw van de kas verleend en gaan de werkzaamheden verder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel