Nieuwe campagne tegen wapenbezit jongeren

FLEVOLAND • Ma 13 september 2021 | 7:55 • Maandag 13 september 2021 | 7:55

Jongeren kunnen volgende maand een week lang anoniem en zonder straf messen en andere wapens inleveren bij de politie of bij de gemeente. De overheidscampagne 'Drop je knife en doe wat met je life' moet vooral het messenbezit tegengaan.

Aan de inzamelweek, van 11 tot 17 oktober, doen meer dan 200 gemeenten mee. In Flevoland kun je dan je wapens inleveren bij vijf politiebureaus; in Lelystad, Zeewolde en drie in Almere.

De campagne is opgezet door minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en minister Dekker voor Rechtsbescherming. "Een wapen op zak is verboden", aldus Grapperhaus. "Als de politie je pakt met een steekwapen krijg je een dikke boete. En je bent helemaal de pineut als je een verkeerd en agressief persoon tegen het lijf loopt.


Almere is vorig jaar al begonnen met een campagne tegen wapenbezit onder jongeren. Onder de noemer #AlmereOntwapent riepen bekende en minder bekende Almeerders op om geen wapens op zak te hebben. Aanleiding was het aantal steekpartijen in de stad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel